masmedia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vizáž moderátorov

Od moderátorov sa vyžaduje, aby svojím vzhľadom upútali divákov a reprezentovali známu kalokagatiu. Samozrejme, nestarajú sa o to sami. Ich účes, farba vlasov, make up a oblečenie podliehajú nielen televíznym zákonitostiam, ale aj radám vizážistky.
Emma Tekelyová sa stará o krásu moderátorov TV JOJ a tvrdí, že práve táto televízia pochopila ako prvá potrebu doteraz nejestvujúcej profesie - imididžmejkra. Jej hlavným cieľom je urobiť z moderátorov TV JOJ komplexné moderátorské osobnosti, ktoré by boli vnímané nielen ako tváre TV JOJ, ale ako rešpektované moderátorské osobnosti. Tvrdí, že ideálny imidž je taký, ktorý divák prijíma ako prirodzenosť, šarm a sympatiu moderátora a vôbec mu nezíde na um, že ide o televíznu štylizáciu. V televíznom chápaní ide o to, aby moderátor bol akceptovaný divákmi, ideálne je, ak sa stane ich vzorom - mienkotvornou osobnosťou - výzorom, rozhľadenosťou aj schopnosťami. Na televíznej obrazovke vyzerá väčšina vecí inak ako v reálnom živote. Emma od roku 1974 pôsobila ako modelka pre všetky slovenské módne a ženské časopisy, predvádzala doma i v zahraničí pre Slovakotex a Centrotex, počas pôsobenia v modelingu mala 41 titulných strán. V rokoch 1991-1995 sa stala uznávanou moderátorkou mimoriadne úspešného televízneho programu SALÓN BEAUTY.Ako prvá na Slovensku vyhrala čitateľskú anketu – najlepšie oblečená žena na televíznej obrazovke.


Natália Lackovičová už 17 rokov pracuje ako profesionálna vizážistka a poradkyňa v oblasti krásy a starostlivosti o pleť. Dlhodobo spolupracuje najmä s televíziou Markíza a STV. Jej prácu ste mohli vidieť v mnohých reláciách a upútavkách. Medzi jej spokojné známe zákazníčky patrí Kveta Horváthová, Erika Judíniová, Evita Urbaníková či Jana Prágerová. od roku 1994 líči a češe nevesty na svadby a ich počet sa blíži k číslu 900.
Medzi jej skúsenosti patria: školenia pre vizážistov, školenia pre budúcich vizážistov, supervízor zmeny imidžu moderátorov v STV, mnohé fotenia aj mimo republiky, asistencia pri natáčaní videoklipov, školenia pre mnohé kozmetické značky na podporu predaja produktov, asistencia pri natáčaní sitkomov a seriálov, asistencia na mnohých reklamách a kampaniach, asistencia na módnych prehliadkach, poradenstvá v časopisoch a písanie článkov o starostlivosti a vizáži, televízne poradenstvá o líčení a trendoch pre diváčky.


Mali by sme vedieť, že kamera pridáva až šesť kilogramov, mení farby, siluety aj prejav človeka. Kamera je jednoducho elektronická potvora, ktorá odhalí viac ako zrkadlo a často ironicky až nelichotivo. Preto mnohí ľudia, ktorí sa vidia prvýkrát na obrazovke, tvrdia, že majú iný hlas, iný úsmev, inú postavu, slovom, že to nie sú oni. Tieto dve dámy (a mnoho ďalších) robia zázraky a majú zlaté ruky. Možno by ste sa smiali alebo boli zhrození, keby ste videli nalíčenú moderátorku naživo, no vizážistka najlepšie vie, čo všetko je potrebné zvýrazniť a čo zakryť, aby to na obrazovke bolo čo najlepšie.

masmedia | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014