masmedia

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zopár rád

Dôkazov o tom, že príroda je najlepší pomocník pre naše zdravie aj krásu je nespočetné množstvo. Produkty z obchodov a chemikálie v nich obsiahnuté sú síce účinné, no vedia niekedy urobiť aj riadnu šarapatu. Preto by ste mali čo najčastejšie siahať po tom, čo ponúka príroda.
Jablčný ocot je výborným pomocníkom pre naše zdravie. Je to akýsi všeliek, ktorý sa používa pri tráviacich ťažkostiach (nadúvaní, hnačke), podporuje metabolizmus, prispieva k tvorbe červených krviniek, má priaznivý vplyv pri poraneniach kože (modriny, odreniny, opuchy), pri bolestiach zubov a chrípke. Používa sa pri suchej, ale aj problematickej pleti. Najčastejšie sa z neho vyrába pleťové tonikum a to zriedením octu vo vode v pomere 1:1. Pokožku do hĺbky vyčistí, napne a pravidelným používaním mierne zjednotí tón pleti. Takisto je účinný aj proti akné a vyrážkam, pigmentovým škvrnám a rôznym kožným zápalom. Stačí naniesť vatovým tampónom na postihnuté miesto pre spaním a nechať pôsobiť až do rána.


Ak ste si mysleli, že tekvica je dobrá iba na vytváranie Halloweenskej dekorácie alebo na tekvicový prívarok, ste na omyle. Tekvica dokáže pre vašu pokožku zázraky. Nezáleží na tom, aký máte typ pokožky, tekvica ja vhodná pre všetky typy pleti. Enzýmy, ktoré tekvica obsahuje pomáhajú pri boji s veľmi suchou až šupinatou pokožkou, vitamín A pokožku hydratuje a zjemňuje. Vitamín C znižuje poškodenia kože, ktoré sú spôsobené voľnými radikálmi a tým pomáha pri predchádzaní tvorby nových vrások a minimalizuje už vytvorené. Ak trpíte vysokou tvorbou akné, mám pre vás skvelú správu. Tekvicová maska obsahuje vitamín T a vitamín E, ktoré efektívne bojujú s týmto problémom.


Jahody sú prírodný produkt pre krásu a sú plné antioxidačných látok. Obsahujú vitamíny C a B. Sú tiež bohaté na vlákninu. Majú veľmi nízky obsah cukru a kalórií. Patria medzi najlepšie ovocie, ktoré pomáha znížiť výskyt rakoviny. Majú v sebe vysoký obsah rôznych antioxidantov s flavonoidmi, ktoré pracujú synergicky a silnejšie proti oxidácii a bránia škodám, ktoré sú spôsobené voľnými radikálmi v našom tele. Práve preto, že majú vysoký obsah vitamínu C, stimulujú sekréciu slín a žalúdočných štiav, a tým sa zlepšuje trávenie. Okrem toho, vlákna obsiahnutá v jahodách účinne znižuje zápchu a čistí hrubé črevo. Aj keď majú jahody červenú farbu, sú prirodzeným spôsobom ako si vybieliť zuby. Jednoducho použi čerstvé dužiny jahody priamo na zuby, aby ich čistenie bolo prirodzené . Môžete ich tiež zmiešať s trochou jedlej sódy, a tak ti vznikne jahodová zmes na zuby. Túto zmes nechajte účinkovať jednu minútu. Pravidelné užívanie jahodovej zmesi vám pomôže, aby vaše zuby boli jasnejšie po každom použití.


Epsomská soľ je svojimi blahodarnými účinkami pre zdravie a krásu známa stovky rokov. Jej história sa začína v 17. storočí, keď farmár žijúci neďaleko mestečka Epsom v Anglicku objavil prameň bohatý na obsah síričitanu horečnatého a krátko po tom boli odhalené aj liečivé účinky tejto zlúčeniny. Epsomská soľ je zložená z minerálov horčíka a síranu. Výskumy dokázali, že horčík a síran sa ľahko vstrebávajú cez kožu, preto sú kúpele v epsomskej soli výbornou voľbou ako doplniť tieto minerály dôležité pre telo. Kúpeľ v epsomskej soli uvoľňuje nervový systém, lieči kožné problémy, utišuje bolesť chrbta a končatín, uvoľňuje svalové napätie a pomáha telo zbavovať škodlivých látok. Pomáha lepšiemu a pokojnejšiemu spánku. Prospešný je aj pri srdcových problémoch, znižuje nepravidelný srdcový rytmus, bráni kôrnateniu tepien, znižuje krvné zrazeniny a krvný tlak.


Prezradila som vám iba zopár užitočných rád, no je ich omnoho viac. Príroda je naším najväčším liečiteľom a môže nás o tom presviedčať každý deň. Či jej dáme šancu, to záleží iba na nás.



krása a zdravie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014